ساوج موزاییک افشار » وبلاگ » نحوه نصب موزاییک واش بتن

نحوه نصب موزاییک واش بتن

یکی دیگر از کفپوش های پرکاربردی که در ساختمان ها از انها استفاده می شود، واش بتن ها می باشند. این موزاییک های جذاب نسبت به مدل های دیگر شیوه سخت پیچیده تری دارند و تنها با یک ملات ساده نصب نمی شوند. اصولی که اگر رعایت نشوند، می توانند سبب شکسته شدن موزاییک های شما باشند. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا نحوه نصب موزاییک واش بتن را به شما توضیح دهیم.

اقدامات قبل از اجرا واش بتن

قطعا نیاز است تا قبل از شروع، اقداماتی را انجام دهید که یکی از این اقدام ها، تهیه وسایل و متریال موردنیاز برای اجرای موزاییک واش بتن می باشد. در تهیه این مواد و ابزار، می توانید از یک نصاب مجرب و حرفه ای کمک بگیرید. قدم بعدی، انجام زیرسازی اصولی است که در ادامه درباره آن صحبت می کنیم.

1-زیرسازی صحیح و اصولی

یکی از بخش‌ های مهم و اساسی در نحوه نصب اصولی موزاییک واش بتن، مرحله زیرسازی صحیح و اصولی است. اگر زیرسازی به صورت استاندارد انجام نشود، احتمال شکستن و لب‌پریدگی قطعات بالا می رود و این یعنی ضررهای مالی زیاد. همچنین بهتر است بدانید که شما نمی توانید این موزاییک ها را مستقیم روی خاک نصب کنید، بنابراین به یک زیرسازی اصولی و منظم نیاز دارید.

یکی از بخش های مهم زیرسازی اصولی، داشتن یک مخلوط طبیعی در زیرکار است که شامل قلوه‌ سنگ‌ها با اندازه‌ های مختلف، شن، ماسه و… می‌ باشد. اگر از نخاله‌ های ساختمانی در مخلوط زیرکار استفاده شود، احتمال نشست زمین به شدت افزایش خواهد یافت و پس از مدتی، زمین دچار نشست شده و موزاییک‌ ها شکل نامناسبی خواهند داشت.

پس از بررسی این موضوع و تأیید آن، مخلوط آب‌گیری شده و سپس با استفاده از غلطک یا کمپکت، تراکم مخلوط و خاک انجام می‌ شود. با گذراندن مراحل فوق به شکل صحیح، حالا با استفاده از دوربین یا شلنگ تراز، شروع به تراز کردن و شیب‌ بندی مناسب کف کار می‌ شود و در نهایت با ملات ماسه و سیمان زیرسازی انجام می‌ گیرد تا سطحی صاف و هموار ایجاد شود.

بنابراین، زیرسازی باید به صورت اصولی همراه با ملات ماسه و سیمان انجام شود. در نظر داشته باشید تا تمام اصول و قواعد این روش به درستی انجام شود تا مشکلی پیش نیاید.

نحوه نصب موزاییک واش بتن
نحوه نصب موزاییک واش بتن

تشخیص نوع واش بتن تهیه شده

از تفاوت های مهمی که در بکارگیری موزاییک واش بتن وجود دارد، نوع آن ها می باشد. این موزاییک ها در دو نوع افزودنی دار و بدون افزودنی تولید می شوند و نیاز است تا قبل از اجرای آن ها، از نوع این موزاییک ها اطمینان حاصل کنید.

شما به عنوان یک فرد غیر تولید کننده نمی توانید به راحتی و از روی ظاهر تعیین کنید که موزاییک واش بتن شما از نوع افزودنی دار است یا خیر. بنابراین این نکته را زمان خرید، از فروشنده جویا شوید. بعد از تعیین موضوع، در نظر بگیرید که مدل های افزودنی دار و بدون افزودنی هر یک، نیازمند ملات خاصی هستند که در ادامه درباره آنها صحبت می کنیم.

ملات زیر کار واش بتن بدون افزودنی و نحوه ساخت آن

اگر موزاییک شما از نوع ساده باشد، ملات آن شامل ترکیب ساده آب و سیمان خواهد بود. که پس از ایجاد این ترکیب، زیرسازی و نصب موزاییک ها را آغاز می کنیم. یکی از علت های استفاده نکردن از ملات ثانویه در واش بتن های بدون افزودنی، میزان گیرایی اولیه آن است که حدود 20% می باشد و با نوع افزودنی دار متفاوت می باشد.

ملات زیر کار واش بتن افزودنی دار و نحوه ساخت آن

ولی اگر واش بتن منتخب شما از نوع افزودنی دار بود، استفاده از دو ملات ضروری است. ملات اولیه که شامل ماسه، سیمان و آب می باشد و ملات بعدی تشکیل شده ز سیمان سفید، سیمان سیاه، ماسه و پودر سنگ می باشد که به آن ملات عسلی گفته می شود. غلظت بالا و چسبندگی این ملات سبب شده تا نام دیگر این ملات، چسب بتن باشد.

دلیل استفاده از ملات دوم و علت عسلی بودن آن

ملات اولیه که در این عملیات بکار می رود، تا حدود 80 درصد می تواند گیرایی داشته باشد. بنابراین برای چسبندگی 100 درصد نیاز است تا ملات عسلی که گیرایی آن 20 درصد میباشد نیز استفاده شود. زمانی که واش بتن ها را روی ملات اولیه قرار می دهند، ابتدا با چکش مخصوص ضرباتی روی آن زده می شود که به خوبی فیکس شوند. سپس میان درزها با ملات ثانویه یاهمان ملات عسلی پر می شود تا 20 درصد چسبندگی مورد نیاز تامیین شود.

2- نصب موزاییک واش بتن

در نحوه نصب اصولی موزاییک واش بتن، بعد از تعیین نوع ملات، زمان چیدن موزاییک ها می رسد. بنابراین شما باید تمام موزاییک ها را بطور کامل و با نظم در کنار یکدیگر بچینید و سپس روی آن ها را تمیز کنید. دقت کنید تا زمان ریختن ملات، روی موزاییک ها کثیف نشود زیرا پاک کردن آن ها کمی سخت می باشد.

محصولات موزاییک واش بتن 

نکات مهم درباره استاد کار و نصاب با سلیقه

محصولاتی نظیر واش بتن و موزاییک پلیمری به طور کامل دارای طراحی فانتزی هستند و باید شکل ظاهری آن‌ها قبل و بعد از نصب به طور مرتب و جذاب حفظ شود. بنابراین، نصاب باید با دقت کامل اقدام به نصب قطعات نماید تا زیبایی ظاهر آنها بطور کامل حفظ شود. یکی از نکات حیاتی که اغلب توسط نصاب‌ها نادیده گرفته می‌ شود، دوغاب و ملات ریخته شده بر روی قطعه است.

اگر ملات عسلی بر روی واش بتن‌ های دارای افزودنی ریخته شود، باید بلافاصله پاک گردد. در غیر این صورت، اگر نصاب این نکته را رعایت نکند و ملات بر روی محصول خشک شود، پاک کردن آن بسیار دشوار خواهد بود و ممکن است به سطح کار آسیب وارد کند. این موضوع در مورد واش بتن‌ های بدون افزودنی نیز صدق می‌ کند و در صورت ریختن ملات بر روی سطح قطعه، باید فوراً تمیز شود.

به همین دلیل، ضروری است که نصاب با سلیقه و نظم عمل کند تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود و هیچ ملاتی بر روی سطح کار نریزد. اما اگر این مشکل پیش آمد، باید به سرعت اقدام به پاک کردن آن کرد. حتما این نکات را به استادکار و نصاب خود بگویید تا آنها را رعایت کنند.

نحوه نصب موزاییک واش بتن
نحوه نصب موزاییک واش بتن

3- بندکشی صحیح و اصولی

موزاییک های واش بتن با نام موزاییک های سنگ برجسته نیز معروف هستند هر چند که مدل های صاف آن ها نیز موجود می باشد. بنابراین اغلب توصیه می شود تا از دوغاب برای پوشاندن درزها استفاده نشود. و در عوض بجای آن از روش دیگری استفاده شود. این روش به شرح زیر می باشد؛

پس از گذشت 24 ساعت از زمان نصب موزاییک‌ ها، اگر سنگدانه‌ های آنها روشن است، باید ماسه بادی الک شده را با سیمان سفید به صورت خشک مخلوط کنید. در صورتی که سنگدانه‌ ها تیره هستند، از ماسه بادی الک شده و سیمان سیاه استفاده کنید.

این ترکیب را بر روی سطح موزاییک‌ های نصب شده بریزید و با یک جارو به آرامی جارو کنید تا مخلوط به داخل درزها نفوذ کند.  در مرحله آخر، مقداری آب به آرامی بر روی موزاییک‌ ها اسپری کنید تا این ترکیب در بین درزها محکم شود. حالا می‌ توانید نتیجه کار را مشاهده کرده و از زیبایی و استحکام نصب لذت ببرید. این مراحل به شما کمک می‌ کند تا بندکشی اصولی و مستحکم داشته باشید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا