ساوج موزاییک افشار » وبلاگ » نحوه زیر سازی کفپوش بتنی

نحوه زیر سازی کفپوش بتنی

شاید فکر کنید بکارگیری و نصب کفپوش های بتنی کار سخت و طاقت فرسایی باشد که ممکن است روزها و ماه ها به طول بیانجامد ولی باید بدانید که نصب این کفپوش ها با زیرسازی کفپوش بتنی آغاز می شود و با انجام چند مرحله ساده پایان می یابد. در این مقاله سعی کردیم مراحل و روش های زیرسازی کفپوش بتنی را برای شما بازگو کنیم تا با این پروسه بیشتر آشنا شوید.

                          محصولات کفپوش بتنی ساوج موزاییک افشار                                  ۰۲۶۴۵۴۵۵۲۰۰
۰۲۶۴۵۴۵۵۳۰۰
۰۹۱۲۳۶۸۵۷۴۲

زیر سازی کفپوش بتنی

یک نکته جالب وجود دارد که تعیین می کند یک کفپوش بتنی چقدر دوام و کیفیت دارد. این نکته این است که کیفیت یک کفپوش بتنی را 50 درصد متریال بکار رفته تعیین می کند و 50 درصد دیگر را زیرسازی و نحوه اجرای کفپوش ها.

مادامی که شما به عنوان یک نصاب نتوانید، متریال کاربردی را به خوبی استفاده کنید، با مشکلاتی مانند شکستگی و فرسوده شدن زودهنگام کفپوش ها روبه رو می شوید. پس توجه کنید که از نکات مهم این موضوع به درستی پیروی کنید.

برای زیرسازی مناسب کفپوش‌های افزودنی مانند موزاییک پلیمری و واش بتن، استفاده از یک ملات دوم به عنوان کروم‌ بندی ضروری است.

ابتدا باید یک ملات دوغابی با غلظت مشابه عسل تهیه کنید. این ملات باید به گونه‌ ای باشد که بتواند به خوبی بین موزاییک و سطح زیرین ارتباط برقرار کند.

زمانی که آماده‌ اید تا موزاییک را روی ملات قرار دهید، این ملات عسلی را به طور یکنواخت روی سطح زیرین می‌ ریزید و سپس موزاییک را بر روی آن قرار می‌ دهید.

برای اطمینان از چسبندگی مناسب، با استفاده از چکش یا ابزار مشابه، به آرامی بر روی موزاییک ضربه می‌ زنید. این کار باعث می‌ شود که ملات به خوبی در زیر موزاییک پخش شود و اتصال محکمی ایجاد کند.

پس از قرار دادن موزاییک، باید بررسی کنید که آیا ملات عسلی از لبه‌ های موزاییک بیرون زده است یا خیر.

این نکته بسیار مهم است؛ زیرا اگر ملات از لبه‌ ها بیرون نزند، احتمال بروز مشکلاتی در چسبندگی و دوام کفپوش وجود دارد. این روش بندکشی به عنوان روش دوغابی عسلی شناخته می‌ شود و به ویژه برای موزاییک‌ هایی با جذب آب پایین و همچنین سرامیک‌ ها کاربرد دارد.

زیرسازی کفپوش بتنی
زیرسازی کفپوش بتنی

هدف اصلی این روش افزایش درگیری ملات با موزاییک و بهبود کیفیت نهایی کار است.

برای تهیه ملات مناسب برای کروم‌ بندی، نکته مهم این است که از ترکیبی از ماسه، سیمان و ماسه بنایی استفاده شود. ماسه بنایی به خاطر وجود مقداری خاک در آن، چسبندگی بیشتری ایجاد میکند و به استحکام کار کمک میکند.

در مورد ملات عسلی، توصیه می‌ شود از ماسه‌ ای با دانه‌ بندی ریزتر استفاده شود تا قوام و یکنواختی بیشتری داشته باشد. برای این منظور، بهتر است ماسه را الک کنید تا ذرات درشت حذف شوند.

همچنین، انتخاب نوع سیمان بر اساس رنگ موزاییک‌ ها اهمیت دارد.

اگر موزاییک‌ ها سفید هستند، استفاده از سیمان سفید به همراه ماسه الک شده توصیه می‌ شود.

در حالی که برای موزاییک‌ های تیره، سیمان سیاه و ماسه الک شده گزینه مناسب‌ تری خواهد بود.

علاوه بر این، می‌ توان از رزین‌ های پایه آکریلیک یا چسب‌ های بتنی پایه آکریلیک در این ملات استفاده کرد. این مواد به بهبود پیوستگی بین بتن قدیمی (موزاییک) و ملات جدید کمک شایانی میکنند و باعث افزایش دوام و استحکام نهایی کار می‌ شوند.

در نهایت، توجه به نسبت دقیق ترکیب مواد و مراحل اجرا می‌ تواند تأثیر زیادی بر کیفیت نهایی کار داشته باشد.

بندکشی موزاییک در مسیرهای پر رفت و آمد

نکته ی دگیر قابل توجه این است که اگر موزاییک ها در مکان های کم رفت و آمد قرار داشت، نیاز نیست تا حتما میان آن ها را بندکشی های دقیق انجام داد.

حتی می توان میان آنها را با چمن یا فواصل مختلف تعیین کرد ولی اگر کفپوش در مکانی قرار داشت که رفت و آمد خودرو زیاد می باشد، نیاز است تا حتما میان آن ها را با بندکشی های 3 میلی متر تا نیم سانتی متر پر کرد.

این روش بادوام ترین روش ممکن برای پر کردن بندهای میان کفپوش ها می باشد.به علاوه در نظر داشته باشید که زمان بندکشی، روی کفپوش ها ملات ریخته نشود زیرا پاک کردن آن ها کار آسان یا درواقع شدنی نیست.

نحوه زیرسازی اصولی و مناسب (خشک)

نوعی دیگر از بندکشی با عنوان بندکشی خشک وجود دارد که در این روش ماسه بادی و سیمان را ترکیب می کنند و آن ها را میان بندها می ریزند.

سپس روی کار را جارو کشیده و آب را به نحوه بارانی روی کفپوش ها می ریزند. این کار را تا جایی ادامه می دهند که هیچ درز و بندی خالی نماند و در صورتی که یکی از آن ها خالی باشد، این کار را مجدد تکرار می کنند. اگر بتوانید این مراحل بطور دقیق و اصولی انجام دهید، موزاییک های شما هرگز تکان نمی خورند.

اما اگر زیرسازی کفپوش بتنی به درستی انجام نشود، مشکلاتی از قبیل شکستگی موزاییک ها، لق شدن آن ها، تاب خوردگی، جدا شدن قطعه ای و در نهایت خرد شدن کفپوش ها را به همراه می آورد. بنابراین در انجام تمام این مراحل دقت کافی را بکار ببرید.

 

1 دیدگاه دربارهٔ «نحوه زیر سازی کفپوش بتنی»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا